Burn-out en stress

Het leven wordt vanzelf lichter als je het minder zwaar neemt

Spanningsklachten als burnout en stress ontstaan doordat je over je grenzen bent gegaan. Of omdat je over je grenzen hebt laten gaan. Er wordt te veel van je gevraagd door jezelf of door je leidinggevende bijvoorbeeld. Maar met nog harder werken en nog beter je best te doen wordt de spanning echt niet minder. Integendeel, je put jezelf uit. Je krijgt last van extreme vermoeidheid en wordt prikkelbaar. En dingen waar je voorheen plezier in had, doe je allang niet meer. Kortom, de rek is er uit. En dat weet je natuurlijk wel, maar je weet even niet hoe het anders kan.

Herkenbaar? Dan wordt het hoog tijd om pas op de plaats te maken en tijd te nemen om weer te gaan voelen waar je eigenlijk mee bezig bent. Juist nu.

Met verstand kijken naar wat je lijf aangeeft

Met behulp van bepaalde oefeningen voel je waar jouw grenzen liggen. En samen gaan we kijken hoe jij dat nou eigenlijk doet, dat over je grenzen gaan. Zo leer je hoe je hier voortaan op een andere manier mee om kunt gaan. Doordat je het lijfelijk voelt herken je de signalen eerder en vergeet je het nooit meer. En daar gaat het om, dat jij weer de regie krijgt over je leven. Je komt weer in je kracht. Ik noem dat je vermogen. En als jij in je vermogen komt, sta je weer met beide benen stevig op de grond. Je bent er weer.

Ook als je een burn out wil voorkomen is het verstandig om een afspraak te maken. Neem contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Whatsapp Spreng Haptonomie

Long-covid

Inmiddels is bekend dat een Coronabesmetting flink schade kan toebrengen aan je gezondheid. Hoewel we ook nog veel niet weten, komt er steeds meer aandacht en erkenning voor langdurige klachten. Tob jij met fysieke klachten, vermoeidheid, concentratieproblemen of andere symptomen? Maak dan een vrijblijvende afspraak, dan kijken we wat ik voor jou kan betekenen. We richten ons dan op het herstellen van de balans tussen je draaglast en draagkracht. Door meer in verbinding te blijven met je lijf bouw je je veerkracht weer op.  Je kunt mij bellen, mailen of Whatsappen.

Whatsapp Spreng Haptonomie