Burn-out en stress

Het leven wordt vanzelf lichter als je het minder zwaar neemt

Spanningsklachten als burnout en stress ontstaan doordat je over je grenzen bent gegaan. Of omdat je over je grenzen hebt láten gaan. Er wordt teveel van je gevraagd door jezelf of door je leidinggevende bijvoorbeeld. Maar met nog harder werken en nog beter je best te doen wordt de spanning echt niet minder. Integendeel, je put jezelf uit. Je krijgt last van extreme vermoeidheid, wordt prikkelbaar en dingen waar je voorheen plezier in had, doe je allang niet meer. Kortom, de rek is er uit. En dat weet je natuurlijk wel, maar je weet even niet hoe het anders kan.

Herkenbaar? Dan wordt het hoog tijd om pas op de plaats te maken en tijd te nemen om weer te gaan voelen waar je eigenlijk mee bezig bent. Juist nu.

Met verstand kijken naar wat je lijf aangeeft

Met behulp van bepaalde oefeningen voel je waar jouw grenzen liggen. En samen gaan we kijken hoe jij dat nou eigenlijk doet, dat over je grenzen  gaan. Zo leer je hoe je hier  voortaan op een andere manier mee om kunt gaan. Doordat je het lijfelijk voelt herken je de signalen eerder en vergeet je nooit meer te luisteren naar je lijf. En daar gaat het om, dat jij weer de regie krijgt over je leven. Je komt weer in je kracht. Ik noem dat je vermogen. En als jij in je vermogen komt, sta je weer met beide benen stevig op de grond. Je bent er weer.

Ook als je een burn out wil voorkomen is het verstandig om een afspraak te maken. Neem contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Whatsapp Spreng Haptonomie

Corona

Het valt niet te ontkennen: door Corona is onze leven min of meer op z’n kop komen te staan. Zo’n tegenslag van dit formaat hebben wij hier sinds de WO2 niet meer meegemaakt. Dat maakt dat het voor iedereen zoeken is hoe hiermee om te gaan. Omgaan met het risico op besmetting voor onszelf en onze dierbaren, met de steeds veranderende maatregelen en vooral met de onrust die hierover ontstaan is.

Heb je het gevoel dat je jezelf een beetje verloren bent? Of verlies je levenslust en neig je naar somberte of depressieve gevoelens, aarzel dan niet en maak een afspraak.

Long-covid

Tob je met klachten ontstaan door Covid 19, maak dan een afspraak. Je draaglast en draagkracht is uit balans geraakt en dat kan confronterend zijn. Door meer in verbinding te blijven met je lijf bouw je op maat en in jouw tempo je veerkracht weer op.  Maak een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dat kan telefonisch, via de mail of met een appje.

Whatsapp Spreng Haptonomie