Angst- en spanningsklachten

Er zijn geen goede of foute gevoelens

Nervositeit, onzekerheid, faalangst, je druk maken om wat anderen van je denken, het zijn allemaal gevoelens die je zelfvertrouwen kunnen ondermijnen. Met behulp van verschillende oefeningen help ik je om daar beter of op een andere manier mee om te gaan. Samen met jou onderzoeken we hoe jij dat doet, omgaan met spannende of onzekere situaties. Wat voel je precies, wat zijn je gedachten daarbij en wat doe je dan eigenlijk? Want als je jezelf beter begrijpt, kun je ook andere keuzes maken.

De vraag die we daarbij stellen is: is dit handig in deze situatie op dit moment? Samen onderzoeken we dit en leer je hoe je het anders kunt doen. Het gaat dus niet om goed of fout en je hoeft ook niks af te leren. Je leert bij. Op jouw manier, in jouw tempo.

Pijn

Van draaglast naar draagkracht

Pijn kan allesbepalend zijn. Het kan overheersend zijn en je plezier in het dagelijks leven behoorlijk verpesten. Toch is er zeker verlichting in te brengen. Met behulp van verschillende oefeningen onderzoeken we hoe jij omgaat met de pijn en wat je kunt doen om het voor jou draaglijker te maken. Met bepaalde aanraakoefeningen word je je bijvoorbeeld bewust van je lijf en je draagkracht. Tijdens dit proces kunnen onderliggende gevoelens aan de oppervlakte komen waardoor je meer inzicht krijgt over hoe je in het leven staat.

Haptotherapie helpt bij

– zenuwachtigheid en nervositeit
laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen
– relationele problemen
– overgewicht door bijvoorbeeld gevoelens weg te eten
– schuldgevoel en schaamte
– gevoelens van depressiviteit en somberheid
– niet goed durven zeggen wat je vindt en voelt
– wrok, jaloezie, boosheid
– last van stress en moeilijk omgaan met druk
– moeite met loslaten
– veel last van pijntjes en kwalen
– Vaak moe en lusteloos
– groot verantwoordelijkheidsgevoel
– perfectionisme
– het gevoel dat je meer in je mars hebt, maar dat het er niet uit komt
– gevoelens van ontevredenheid
– algeheel gevoel van niet lekker in je vel zitten

Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Spreng Haptonomie biedt haptotherapie en haptonomische begeleiding bij zwangerschap en richt zich op de regio Nijmegen – Arnhem. De praktijk ligt op 8 minuten lopen vanaf Nijmegen CS en is goed bereikbaar vanuit Oosterbeek, Velp, Huissen, Elst, Bemmel, Oosterhout en Lent.

Ik ben gediplomeerd haptotherapeut en geregistreerd lid van NFG, VHZB en RBCZ.

Wil je een afspraak maken of eerst meer informatie? Neem dan gerust contact met me op.