Vonny Nuijten

‘Door haptonomie heb ik geleerd dat er geen foute of slechte gevoelens zijn. Van onprettige gevoelens krijg je geen kwalen, van het onderdrukken en ontkennen ervan wel!’

De vraag naar de zin van het leven heeft mij via verschillende wegen uiteindelijk naar haptonomie geleid. Haptonomie gaat ervan uit dat alles goed is zoals het is. Daarmee geef jezelf weer ruimte om te zijn wie je ten diepste bent. En in die ruimte ontmoet je de ander en de wereld om je heen.

Ik geloof dat het er om gaat, om op een zo goed mogelijke manier het leven voor en met elkaar te leven. Voor mij betekent dat met respect voor alle leven met de voeten in de klei en de kruin in de hemel. Haptonomie is voor mij leven vanuit het kloppende hart. In je lijf is voelbaar wanneer je in je kracht staat, wanneer je jezelf verlaat, wanneer je je terugtrekt, wanneer je mee stroomt of in de angst en weerstand zit. En dat is allemaal prima. Luisteren naar je lijf en daarbij je verstand gebruiken is een mooi uitgangspunt om telkens weer opnieuw keuzes te maken.

Voor mij zijn ‘verantwoordelijkheid’ en ‘vrije wil’ de belangrijkste waarden in het leven. Wij zijn zelf verantwoordelijk voor wat we voelen, denken en doen. De situatie is zoals die is. Maar we kunnen wel bepalen hoe wij ons daartoe verhouden, dat is onze vrije wil. Als je dat beseft, sta je in je kracht. Jij bent het zelf die invloed kan uitoefenen op hoe je je voelt.

Ik ben gediplomeerd haptotherapeut en geregistreerd lid van NFG, VHZB en RBCZ.

Ik houd praktijk aan huis, Parkdwarsstraat 18 in Nijmegen

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op.

En natuurlijk kun je mij ook volgen op Facebook.