Vonny Nuijten

‘Door haptonomie heb ik geleerd dat er geen foute of slechte gevoelens zijn. Van onprettige gevoelens krijg je geen kwalen, van het onderdrukken en ontkennen ervan wel!’

Vonny Nuijten

Hoewel ik meestal een open boek ben in persoonlijke relaties is, vind ik het toch lastig om op deze plek over mijzelf te vertellen. Maar hier komt ie. Samen met mijn partner woon ik in het centrum van Nijmegen. Heerlijk in de reuring van de stad, met de groene heuvels en de rivier binnen wandelafstand. Van een goed gesprek met leuke mensen onder het genot van een lekker wijntje word ik heel blij. Ik ga graag naar musea en toneel. Helaas kom ik te weinig toe aan het lezen van romans omdat ik toch altijd weer naar dat studieboek of vakblad grijp. Verder ben ik groot liefhebber van documentaires (IDFA) en films (Monty Pythons Life of Brian!). Italië is mijn favoriete vakantieland.

Cliënten noemen mij deskundig, empathisch en aandachtig, humoristisch, doortastend en betrokken. Mijn man en kinderen vinden mij af en toe drammerig. Zelf vind ik mijn veerkracht de mooiste eigenschap.

Best of both worlds 

Als dochter van een Indische moeder en een Hollandse vader ben ik gezegend met de gevoeligheid van het oosten en de nuchterheid van het westen. Een mooie bijkomstigheid is dat ik deskundig ben geworden in Tweede Generatieproblematiek (kinderen van door oorlog getroffen ouders).

Ik heb drie volwassen kinderen (en hun partners) waar ik natuurlijk apetrots op ben. Het zijn prachtige mensen, zelfstandig, sociaal en lief. Ik prijs me heel gelukkig!

Over mijn werk

Dat wat de mens beweegt en beroert heeft mij altijd gefascineerd. Psychologie, kunst en filosofie. Via verschillende disciplines, variërend van tekendocent tot productieleider, ben ik via reiki, Padwerk en Core-energetisch lichaamswerk uiteindelijk terecht gekomen bij haptonomie. Hierin vind ik de bezieling zoals ik hem altijd heb beleefd: aanwezig zijn in totale aanvaarding in het hier en nu. Met de kruin in de hemel en de voeten stevig in de klei. Zonder het leven mooier of lelijker te maken dan het al is.

Mijn drijfveer

Mijn hart ligt bij mensen helpen beseffen dat ze over een enorm potentieel aan kracht en vermogen beschikken. Door mensen (weer opnieuw) in contact te brengen met hun gevoelens en mogelijkheden ontdekken ze hoe groot hun invloed is op hun leven en welbevinden. Ik werk dan ook het liefste met mensen die hun verantwoordelijkheid willen nemen voor hun eigen leven. En dat met humor, licht en luchtigheid, want het leven is soms al zwaar genoeg.

Verantwoordelijkheid en vrije wil 

Voor mij zijn ‘verantwoordelijkheid’ en ‘vrije wil’ de belangrijkste waarden in het leven. Wij zijn zelf verantwoordelijk voor wat we voelen, denken en doen. De situatie is zoals die is. Maar we kunnen wel bepalen hoe wij ons daartoe verhouden, dat is onze vrije wil. Als je dat beseft, sta je in je kracht. Jij bent het zelf die invloed kan uitoefenen op hoe je je voelt.

Verbinding is waar het omgaat. Daarom ben je altijd welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Ik ben gediplomeerd haptotherapeut en haptonomisch zwangerschapsbegeleider en geregistreerd lid van NFG, VHZB en RBCZ. Uiteraard voldoe ik aan de bijscholingseisen zoals gesteld door mijn beroepsvereniging.

En natuurlijk kun je mij ook volgen op Instagram op Twitter en Facebook.