Vonny Nuijten

‘Door haptonomie heb ik geleerd dat er geen foute of slechte gevoelens zijn. Van onprettige gevoelens krijg je geen kwalen, van het onderdrukken en ontkennen ervan wel!’

Vonny NuijtenSamen met mijn partner woon ik in het centrum van Nijmegen. Heerlijk in de reuring van de stad met de Ooij en de Waal binnen wandelafstand. Ik word heel blij van een goed gesprek met leuke mensen onder het genot van een lekker wijntje en ik ga graag naar musea en toneel. Lezen doe ik ook graag. Romans, maar meestal wordt het toch altijd weer een studieboek of vakblad. Verder ben ik groot liefhebber van documentaires (IDFA) en films (Monty Pythons Life of Brian!). Italië is mijn favoriete vakantieland.

Cliënten noemen mij nuchter en empathisch, aandachtig  en betrokken. Mijn man en kinderen vinden mij af en toe een drammer. Zelf vind ik mijn veerkracht de mooiste eigenschap. 

Best of both worlds 

Als dochter van een Indische moeder en een Hollandse vader ben ik gezegend met de gevoeligheid van het oosten en de nuchterheid van het westen. Een bijkomstigheid is dat ik deskundig ben geworden in Tweede Generatieproblematiek (kinderen van door oorlog getroffen ouders). Luister ook naar mijn verhaal in de podcast (‘Hoe Nederlands-Indie voelbaar aanwezig’) van collega haptotherapeut Esther Molenaar over intergenerationele overdracht en haptonomie.

Ik ben blij met onze drie volwassen kinderen en hun partners en onze kleinkinderen waar ik natuurlijk apetrots op ben. Het zijn prachtige mensen, zelfstandig, sociaal en lief. Ik prijs me heel gelukkig!

Over mijn werk

Dat wat de mens beweegt en beroert heeft mij altijd gefascineerd. Psychologie, kunst en filosofie.  Via verschillende disciplines, van tekendocent tot productieleider, ben ik via Padwerk en Core-energetisch lichaamswerk uiteindelijk terechtgekomen bij haptonomie. Hierin vind ik de bezieling zoals ik het altijd heb beleefd: aanwezig zijn in totale aanvaarding in het hier en nu, met de kruin in de hemel en de voeten stevig in de klei. Zonder het leven mooier of lelijker te maken dan het al is.

Mijn drijfveer

We beschikken als mensen over een enorm potentieel aan kracht en vermogen. Alleen beseffen we dat vaak niet. Mijn drijfveer is om je (weer opnieuw) in contact te brengen met je stevige basis zodat er ruimte komt voor oorspronkelijke gevoelens en mogelijkheden. Zo ontdek je hoe groot je eigen invloed is op je leven. Ik werk dan ook het liefste met mensen die hun verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leven. En dat met humor, licht en luchtigheid want het leven is soms al zwaar genoeg.

Verantwoordelijkheid en vrije wil 

Voor mij zijn ‘verantwoordelijkheid’ en ‘vrije wil’ de belangrijkste waarden in het leven. Wij zijn zelf verantwoordelijk voor wat we voelen, denken en doen. De situatie is zoals die is. Maar we kunnen wel bepalen hoe wij ons daartoe verhouden, dat is onze vrije wil. Als je dat beseft, sta je in je kracht. Jij bent het zelf die invloed kan uitoefenen op hoe je je voelt.

Verbinding is waar het omgaat. Daarom ben je altijd welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Ik ben gediplomeerd haptotherapeut en haptonomisch zwangerschapsbegeleider en geregistreerd lid van NFG, VHZB en RBCZ. Uiteraard voldoe ik aan de bijscholingseisen zoals gesteld door mijn beroepsvereniging. Tevens ben ik VHZB-afgevaardigde bij de ENCA en secretaris van de VHZB.

En natuurlijk kun je mij ook volgen op Instagram op Twitter en Facebook.