Links

Zwangerschap

Haptonomie gaat over hoe je je voelt en wat je daarmee wel of juist niet doet. Voelen, daar worden we niet in geschoold, terwijl we de hele dag door worden aangestuurd door ons gevoel. Ons gevoel beïnvloedt wat we denken en doen. En andersom beïnvloeden onze gedachten en handelingen ook weer ons gevoel. Je voelt bijvoorbeeld of je moe bent of honger hebt, je voelt of je nerveus bent of blij. Ook voel je je tot de ene persoon bijvoorbeeld meer aangetrokken dan tot een ander. Voelen omvat dus nogal wat. Haptotherapie kan uitkomst bieden bij veel hulpvragen.

Angst-, pijn- en spanningsklachten

Haptonomie helpt je op een goede manier omgaan met spanningsklachten of stress. Of wanneer je last hebt van angstgevoelens en onzekerheid. Ook als je moeite hebt met voelen wat goed voor je is of niet, of wanneer je eigenlijk wel weet wat je wilt, maar het toch niet durft of doet. Op den duur ontstaan dan problemen en kun je het gevoel krijgen dat je jezelf misschien een beetje kwijt raakt. Als je niet meer durft of kunt vertrouwen op je gevoel ontstaan er problemen. Je gaat over je eigen grenzen of raakt in de war van je gevoelens. Haptonomie helpt je beter begrijpen hoe jij reageert op je omgeving en wat je daar anders in kunt doen.

Zo vergroot je je zelfvertrouwen en maak je keuzes maken die bij je passen. Uiteraard met gezond verstand!

Zwangerschapsbegeleiding

De leukste begeleiding voor moeder, kind én vader!

Omdat ons voelende vermogen al vanaf de twaalfde week ontwikkeld is, is haptonomische zwangerschapsbegeleiding een prachtige manier om nu al contact te maken met je nog ongeboren kind. Je laat je kind voelen dat je er al voor hem of haar bent door het -door de buik heen- al aan te raken. Dat vergroot het vertrouwen en geeft een stevige basis. Bovendien blijkt zwangerschapshaptonomie een positief effect te hebben op de motoriek van je kindje en op het welbevinden. Een goeie start dus!

Haptonomie In Bedrijf

Haptonomie gaat over jou in relatie tot de ander, over communicatie en dat wat er niet verteld maar wel gecommuniceerd wordt. Geen wonder dat steeds meer bedrijven en instanties de meerwaarde van haptonomie in het bedrijfsleven en op de werkvloer ontdekken. Want met verstand alleen kom je er niet.

Wil je meer informatie of een afspraak maken, neem dan contact met me op.